Užijte si největší gastronomický svátek podzimu a zastavte se k nám na SVATOMARTINSKÉ HUSÍ HODY. Těšit se můžete na husí paštiku, kaldoun s játrovými knedlíčky, pečenou husu se zelím i zemlbábu. A samozřejmě naše pivo!
Zveme Vás na nové menu z dílny našeho šéfkuchaře. Těšit se můžete na vepřová žebra, kuřecí supreme, telecí řízky, roastbeef bagetu i kynuté slané buchty s trhaným telecím masem. Samozřejmě nechybí pivo od mistra sládka. Tak se zastavte!
Skvělé festivalové pivo (Weissbier) poteče proudem, v kuchyni připravíme bratwursty, bavorskou sekanou, pečené vepřové koleno se zelím a bramborovým knedlíkem, norimberské klobásky a další. Těšíme se na vás!
Ochutnejte novinku na čepu od našeho sládka - Mango Milk shake Ale - světlé, svrchně kvašené silné pivo typu ALE s nízkou hořkostí, mangovou chutí a vůní. V pivu je možné cítit i laktózu. Zákal je typický pro toto pivo. Alc 5,8%, EPM 13,9, IBU 12
Sládek si zase trochu zavařil a připravil pro Vás skvělou letní desítku. Světlé, spodně kvašené výčepní pivo, k jehož výrobě byly použity ječné slady odrůd BARKE a chmely odrůd ZPČ a Sládek. 4,4 alc. obj.
Nádherná hra barev a chutí z dílny našeho sládka. West Coast IPA / 6% alc. obj.
Pivovar a restaurace U Tří růží v Praze se nachází v samotném historickém centru, v Husově ulici v těsné blízkosti Karlova mostu a Staroměstského náměstí. Ihned po vstupu na vás dýchne místní výjimečná atmosféra staropražského pivovaru, kterou umocňují nástěnné malby akademických malířů Jiřího Bernarda a Pavla Jakla, vykreslující obrazy z bohaté historie domu a pivovarnictví v Čechách.
V přízemí pivovaru je pak umístěna varna, kde se pod vedením zkušeného sládka Roberta Maňáka vaří šest druhů piva.
Kombinace nejvyšších výrobních standardů, kvalitních surovin a tradičního pivařského řemesla umožnila pivovaru U Tří růží získat status klášterního pivovaru řádu Dominikánů, sídlícího hned ve vedlejší budově, a nejlépe tak navázat na místní pivovarnickou tradici započatou už v patnáctém století.
Samotný dům je opředen zajímavou historií, již v roce 1405 pro něj získává významný sládek Beneš právo várečné, čímž započal psát jednu z nejdelších kapitol pivovarnictví na českém území.
V pozdější historii je zajímavostí, že do domu přestěhoval Václav Matěj Kramerius svoje nakladatelství Česká expedice, která zde sídlila až do roku 1804. Dnes působení Krameria připomíná pamětní deska na průčelí domu.
Kromě piva vám na tomto významném místě rádi nabídneme některou z řady českých specialit naší kuchyně, vedené úspěšným šéfkuchařem Martinem Procházkou, který k nám přišel z hotelu Alcron, kde stál u zisku michelinské hvězdy. V menu, které pro restauraci sestavil, naleznete kromě denní nabídky a sezonního jídelníčku také velký výběr specialit určených přímo k pivu.
Pivovarská restaurace
Restaurace s pivovarem U tří růží vám nabízí možnost dobře se najíst v samém centru Prahy a uhasit žízeň výborným pivem z našeho minipivovaru. Můžete u nás posedět s přáteli či obchodními partnery, nebo uspořádat oslavu v uzavřené společnosti.
V nabídce naší restaurace naleznete výborná jídla tradiční české a moravské kuchyně v prvotřídním provedení z pečlivě vybraných čerstvých surovin. Na kvalitu pokrmů dbá šéfkuchař Martin Procházka, který se za svého působení v hotelu Alcron podílel na zisku michelinské hvězdy.
šéfkuchař
Martin ProcházkaPod vedením šéfkuchaře Martina Procházky se v restauraci U Tří růží připravují delikatesy tradiční české a moravské kuchyně v moderním pojetí.
Martin Procházka dříve působil v hotelu Alcron, kde se jako zástupce šéfkuchaře významně podílel na zisku michelinské hvězdy.